Home ---- Nyheder ---- VM 2019 Quiberon
VM 2019 Quiberon PDF Udskriv Email
Skrevet af Søren Winther Hansen   
Onsdag, 24 Juli 2019 20:31

Contender VM 2019  Quiberon  Frankrig

 

Verdensmester bliver suverænt Max Billerbech (Tyskland)

Sølv: Graham Scott (England)

Bronce: Søren Andreasen (Danmark)

 

Resultater for øvrige danskere

55: Søren Winther Hansen

74: Thomas Hernø

75: Claus Litzinger

86: Solvej Trautner

88: Carl Johan Jensen

102: Frank Stigborg


Alle resultater


Billeder

 

Munter (og sand) beretning fra en af de deltagende engelske joller


 

Lidt historier fra VM

 

VM sejles med indledende serie på tre dage og en finaleserie på  to dage. Der er planlagt to sejladser hver dag.

 

Der var 127 startende både fra 10 lande og 3 kontinent.

 

Med mere end 120 tilmeldte både deles feltet i den indledende i 4 grupper - blå, grøn, gul og rød . Disse 4 grupper mødes 2 og 2 i hver sejlads med 2 starter med 10 minutters mellemrum. Først sejlads blå mod grøn og gul mod rød. Anden sejlads blå mod gul og grøn mod rød etc. så alle møder alle. Efter tre dage deles feltet halvvejs efter resultatet på dette tidspunkt i guld- og sølvfelt. Guldfeltet sejler om plads 1-64 og sølvfeltet om plads 65-127.

 

På grund af den svage vind fik vi kun sejlet tre sejladser i den indlende serie men heldigivs alle fire sejladser i finaleserien.

 

Biscayen kendt for blæst, store bølger og søsyge. Men ikke denne gang. De tre første dage i indledende serie kun med meget lidt vind. De to sidste dage i guld- og sølvfelt fin vind på 4-5 m/s torsdag og 3-5 m/s fredag. Næsten alle dage vind fra vestlig retning.  Når der så også er ca. 25 grader i luften og 20 grader i vandet er det rigtig dejlige sejlforhold.

 

Der er meget stor tidevand. Da vi kom var forskellen på høj- og lavvande 7-8 meter. 7 dage senere kun 4 meter. Så megert betyder spring- og nipflod. Sjovt nok er der ikke særlige meget strøm. Det store badekar fyldes og tømmes stille og roligt i løbet af 6 timer. Under sejladserne var det vigtigste vedr. strømmen at finde ud af , om der var med- eller modstrøm i starterne.

 

Kun den sidste dag var der betydende tang i vandet. Det var der så til gengæld. Det kunne være nødvendigt at stoppe under en sejlads og fjerne tang fra roret, når det bremsede båden for meget.

 

Kort til og fra banerne. Efter sejladserne ind på stranden ved lavvande. Det var alle tiders mest sociale aktivitet. Det krævende 4 mand at trække jollen gennem det løse sand og op ad den stejle asfaltrampe. Jeg har sjældent talt med så mange forskellige sejlere.

LAST_UPDATED2