Home ---- Nyheder
Nyheder fra Danmark
Skandinavisk mesterskab 2019 -Indbydelse PDF Udskriv Email
Skrevet af Søren Winther Hansen   
Mandag, 09 September 2019 00:00

Nyt initiativ!

 

Skandinavisk mesterskab 2019 sejlet fra Hellerup lystbådehavn den 28-29.september

 

Mere følger om

  • sejlads
  • tilmeldingsfrist
  • pris
  • etc.

Tilmelding på manage-to-sail

LAST_UPDATED2
 
DM 2019: Max Billerbeck fortsætter sit perfekte kapsejladsår, imens Søren tager endnu en DM-titel. PDF Udskriv Email
Skrevet af Søren Winther Hansen   
Søndag, 08 September 2019 00:00

DM 2019 blev sejlet i forbindelse med Aarhus Festuge i Aarhus Sejlklub. Det var et virkelig godt værtskab, hvor vi blandt andet fik lov at sætte jollerne inde i hallen i det nye sejlsportscenter på paradepladsen foran hele sejlsportsligaen.

 
Sejladserne var præget af let, springende vind. Så at kunne aflæse vindspringene var en key-factor til at komme først. Derudover skulle man også kunne sejle hurtigt igennem de skæve bølger, der fulgte kystlinjen og ikke vindretningen. Noget nogle af os havde meget svært ved.

 
Startlinjerne blev generelt lagt med en rimelig stor bagbord fordel, hvilket gav bunkebryllup i læ ende af startlinjen. I første sejlads betød det at tre både endte foran linjen. Søren Dulong havde set det, og gik tilbage og den forsvarende mester startede derfor sit DM-forsvar bagerst. I stedet blev det den nuværende verdensmester Max Billerbeck, der lagde sig i spidsen – ganske som vi har set før, når vinden er i den lette ende.

 
I løbet af de første tre sejladser, som blev afviklet hurtigt og effektivt viste det sig hurtigt at det netop var imellem Max, Søren og vores comeback-kid, Jesper Armbrust, at stævnevinder skulle findes. Jesper har været ude i over et år efter en knæoperation, og det var første gang han prøvede at sejle mere end en times tid ad gangen. Det så nu ikke ud til at holde ham tilbage. Jacob Kristensen var også godt med i toppen, men tyvstarten i første sejlads var pointmæssig tung at slæbe rundt på.


Efter tre sejladser forsvandt vinden og vi fik en times ventetid i silende regn. Et par stykker fortrak til land, da denne time var en kold oplevelse.


Men efter en tur hele kompasrosen rundt kom vinden tilbage fra mere eller mindre samme retning, og vi fik yderligere to sejladser gennemført – stadig med samme billede: De fire første pladser var optaget af de fire nævnte herrer.


Søndag morgen mødte vi op til en spejlblank Aarhusbugt. Banelederen satte også en times udsættelse på land, så DM i jollevognsdæksparkeri kunne starte. Efter en times ventetid målte man ca. 2 m/s på banen og banelederen tilbød at trække os til banen for at gøre et forsøg. Godt nok sagde vejrudsigten at det netop var kl. 11 at vinden toppede og at man forventede at den droppede lidt igen. Efter en demokratisk diskussion i contenderklassen blev det besluttet at vi stoppede og pakkede bådene sammen. En beslutning der viste sig at være fin, for selvom der lige var en halv time med vind, da vi havde præmieoverrækkelse, så måtte også sejlsportsligaen, som sejlede ved siden af, vente med at starte igen før kl. 14.


Dermed holdt resultatet fra lørdagens fem sejladser. Det betød at stævnet blev vundet af tyske Max Billerbeck. På de næste tre pladser kom medaljetagerne til DM, altså de tre bedst placerede danskere: 1. Søren Dulong Andreasen, Hellerup, 2. Jesper Armbrust, Aabenraa, 3. Jacob Kristensen, Hellerup.


Søren valgte efter modtagelsen af præmien at forære den til Max. Han fortalte at selvom DS’ regler om mesterskabet betyder at tyskere ikke kan vinde, så fandt han det mere retfærdigt at Max fik medaljen, da han jo selv havde vundet tysk mesterskab tidligere.


Hvis ellers jeg kan tælle, så er dette DM-guld Sørens nummer 16 i rækken (men han kan jo selv tælle efter på vandrepokalen). I mine ni år i klassen er DM-guldet kun gået til andre de gange, Søren har været fraværende til DM.

 

DM 2019 resultat

LAST_UPDATED2
 
DCA generalforsamling 2019 indbydelse PDF Udskriv Email
Skrevet af Søren Winther Hansen   
Tirsdag, 27 August 2019 00:00
Generalforsamling i Danish Contender Association afholdes i Hellerup Sejlklub lørdag den 28. september 2019.
Tidspunkt: Sidst på eftermiddagen ift. hvad der passer med dagens kapsejladser…
Dagsorden er i følge Danish Contender Associations regler:
  1. Tage stilling til formandens beretning og regnskabet for året som er gået.
  2. Vælge bestyrelse og revisor.
  3. Tage stilling til evt. foreliggende forslag fra bestyrelse og medlemmer. Alle forslag, der ved deres vedtagelse forpligter klubbens eller medlemmernes økonomi, skal være bekendtgjort I indkaldelsen.
  4. Fastsættelse af kontingent for det kommende år.
  5. Behandle emner på forespørgsel fra medlemmer.
Generalforsamlingen er beslutningsdygtig såfremt den er lovligt indvarslet og beslutninger træffes efter simpelt flertal. Medlemmer, der er forhindret i fremmøde, kan afgive stemme ved fuldmagt.
Vel mødt!
Danish Contender Association´s bestyrelse.
LAST_UPDATED2
 
Dansk mesterskab 2019 -Indbydelse PDF Udskriv Email
Skrevet af Søren Winther Hansen   
Søndag, 11 August 2019 20:15

Dansk mesterskab 2019 sejlet fra Aarhus lystbådehavn den 7-8.september

 

Sidste frist for tilmelding til normalpris på 350 kr. er 28.august 2019

Derefter + 200 kr.


Indbydelse og tilmelding på manage-to-sail

LAST_UPDATED2
 
VM 2019 Quiberon PDF Udskriv Email
Skrevet af Søren Winther Hansen   
Onsdag, 24 Juli 2019 20:31

Contender VM 2019  Quiberon  Frankrig

 

Verdensmester bliver suverænt Max Billerbech (Tyskland)

Sølv: Graham Scott (England)

Bronce: Søren Andreasen (Danmark)

 

Resultater for øvrige danskere

55: Søren Winther Hansen

74: Thomas Hernø

75: Claus Litzinger

86: Solvej Trautner

88: Carl Johan Jensen

102: Frank Stigborg


Alle resultater


Billeder

 

Munter (og sand) beretning fra en af de deltagende engelske joller


 

Lidt historier fra VM

 

VM sejles med indledende serie på tre dage og en finaleserie på  to dage. Der er planlagt to sejladser hver dag.

 

Der var 127 startende både fra 10 lande og 3 kontinent.

 

Med mere end 120 tilmeldte både deles feltet i den indledende i 4 grupper - blå, grøn, gul og rød . Disse 4 grupper mødes 2 og 2 i hver sejlads med 2 starter med 10 minutters mellemrum. Først sejlads blå mod grøn og gul mod rød. Anden sejlads blå mod gul og grøn mod rød etc. så alle møder alle. Efter tre dage deles feltet halvvejs efter resultatet på dette tidspunkt i guld- og sølvfelt. Guldfeltet sejler om plads 1-64 og sølvfeltet om plads 65-127.

 

På grund af den svage vind fik vi kun sejlet tre sejladser i den indlende serie men heldigivs alle fire sejladser i finaleserien.

 

Biscayen kendt for blæst, store bølger og søsyge. Men ikke denne gang. De tre første dage i indledende serie kun med meget lidt vind. De to sidste dage i guld- og sølvfelt fin vind på 4-5 m/s torsdag og 3-5 m/s fredag. Næsten alle dage vind fra vestlig retning.  Når der så også er ca. 25 grader i luften og 20 grader i vandet er det rigtig dejlige sejlforhold.

 

Der er meget stor tidevand. Da vi kom var forskellen på høj- og lavvande 7-8 meter. 7 dage senere kun 4 meter. Så megert betyder spring- og nipflod. Sjovt nok er der ikke særlige meget strøm. Det store badekar fyldes og tømmes stille og roligt i løbet af 6 timer. Under sejladserne var det vigtigste vedr. strømmen at finde ud af , om der var med- eller modstrøm i starterne.

 

Kun den sidste dag var der betydende tang i vandet. Det var der så til gengæld. Det kunne være nødvendigt at stoppe under en sejlads og fjerne tang fra roret, når det bremsede båden for meget.

 

Kort til og fra banerne. Efter sejladserne ind på stranden ved lavvande. Det var alle tiders mest sociale aktivitet. Det krævende 4 mand at trække jollen gennem det løse sand og op ad den stejle asfaltrampe. Jeg har sjældent talt med så mange forskellige sejlere.

LAST_UPDATED2
 
«FørsteForrige12345678910NæsteSidste»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL