Home
Aktivitetskalender 2019 PDF Udskriv Email
Onsdag, 21 November 2018 17:33
Aktivitetskalenderen for den danske contenderklasse i 2019 er klar.

Ganske vist er der der et par datoer, der ikke er helt på plads, men det kommer de.
LAST_UPDATED2
 
Træningssamlig efterår 2018 PDF Udskriv Email
Mandag, 15 Oktober 2018 20:02

Efterårets træningssamling er den 24-25 november i Hellerup Sejlklub.

Træner bliver Jesper Nielsen, så det skulle blive muligt at få checket sejlprofilet af en prof. Ellers vil der være fokus på individuel forbedring. Taktiske overvejelser og meget mere.

 

Nærmere program følger.


Tilmelding på mail Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. (hellere nu end imorgen), skriv også om du ønsker at deltage i fælles middag lørdag og hvis udenbys om du ønsker hjælp til overnatning

LAST_UPDATED2
 
Generalforsamling 2018 referat PDF Udskriv Email
Torsdag, 11 Oktober 2018 19:47

Generalforsamling
Dansk Contender Klub
Lørdag d. 6. oktober 2018
i Hellerup Sejlklub


1. Valg af dirigent og referent
Frank S valgt som dirigent, Jon valgt som referent

 

2. Formandens beretning
Frank Stigborg fortæller om året.
 

Kapsejladserne i 2018:

  • Garda-træning i påsken
  • Træningslejr i Aarhus. Godt med Peter Hansen som træner.
  • Kerteminde
  • Kiel
  • EM på Gardasøen - stort tillykke til Søren med sejren
  • Aarhus Fest Uge
  • DM i Hellerup
  • Ny efterårstræningslejr på vej i Hellerup

Antal af medlemmer i klassen er stabilt på 31. Frank håber på flere medlemmer i fremtiden. Hvad kan vi andre gøre for at hjælpe Roskilde-fleeten tilbage på sporet?

 

3.  Regnskab
Fremlagt ved kasserer Thomas H.
Vedlagt i bilag.
Regnskab godkendt.


4.  Valg af bestyrelse
Frank Stigborg genvalgt som formand.
Thomas Hernø genvalgt som kasserer.
Peter Mørck Thomsen genvalgt som revisor.
Genvalg til bestyrelsen til Jacob Kristensen, Torben Bjørnholt, Frederikke Mikkelsen og Søren Andreasen. (altså alle er genvalgt).


5. Forslag
Ingen indkomne forslag


6. Kontingent og budget
Kontingent fastsat til 400 kr.
 

 

Diskussion om vi skal bruge tid og penge på bådudstillinger. Flertal for at vi i stedet bruger vores kræfter og penge på at vise jollen frem på events, hvor man kan prøve at sejle - ”prøv noget nyt”, den flydende bådudstilling, besøg i en aktiv sejlklub eller lign.

 

7. Emner til diskussion
Klubjoller og joller generelt: Vi skal overveje om klubjoller kan lånes ud i længere perioder ad gangen.
Husk at få skiftet joller ud med nye, så vi har et godt brugtbådsmarked i landet.
Snak om hvordan vi vil forholde os når Schappi går på pension om den eneste bådbygger i vores område af verden er væk.
DM 2019: Bestyrelsen foreslår at det afholdes i Kerteminde i forbindelse med Sail Extreme. Begrundelse er at vælge et sikkert kort, når vi lige har fået officiel DS-DM-status. Bestyrelsen arbejder videre med det.
EM 2022: Henning og Aarhus Sejlklub spørger ind til muligheden for et EM til Danmark i 2022. Enighed om at de nye forhold på Aarhus Havn er optimale, men efter diskussion kigges der i stedet på VM 2023. Bestyrelsen arbejder videre sammen med Henning og Aarhus Sejlklub.
Kulbomme til klubjoller: Søren snakker med Schappi.
Aarhus klubjollen: Der er skaffet et nyt skrog, som Claus Litzinger får transporteret til Aarhus.

LAST_UPDATED2
 
Første officielle DM i Contenderklassen PDF Udskriv Email
Torsdag, 11 Oktober 2018 19:38
I weekenden d. 6.-7. oktober blev der i Hellerup Sejlklub afholdt det første officielle DM i contenderklassen. Favoritten, den lokale Søren Dulong Andreasen, som i sidste weekend også vandt det tyske mesterskab og i sommerferien blev europamester, vandt stævnet.

Søren har tidligere vundet klassemesterskabet 14 gange, men her 15. gang blev det til en officiel DM-titel, da DS nu har tildelt contenderklassen officiel DM-status.

Til stævnet deltog også både fra Tyskland, England og Canada. Særligt de tyske både blandede sig i toppen og Søren blev til titlen som stævnevinder presset af tyskeren Max Billerbeck, som endte som samlet 2’er til stævnet.

Den samlede DM-sejr var kun lidt i fare, da Søren i fjerde sejlads måtte udgå med defekt, men det lykkedes for Søren at reparere og sejle de resterende sejladser. De to andre medaljetagere - altså den næstbedste og tredjebedste dansker - blev Jacob Kristensen fra Hellerup og Per H. Hansen fra Aarhus.

Stævnet startede lørdag med absolut ingen vind. Der var faktisk så lidt vind, at da en tågebanke kom ind over bugten og forsvandt igen et kvarter senere, så kunne man se de samme to kølbåde ligge samme sted ude i bugten.

Baneleder Hans Friis udsatte derfor på land. Der var derfor masser af tid til at sparke dæk på havnen, og skulle andre have samme oplevelse i Hellerup, så fik en delegation testet at man kan se signalmasten med AP foran sejlklubben, når man står oppe ved pølsevognen på Strandvejen.

Da vinden kom omkring kl. 15 blev der sejlet to sejladser i meget let luft, hvor mange blev overrasket over at der lå en kraftig nordgående strøm ved topmærket, da det lå længere ude, hvor Københavns Nordhavn ikke gav strømlæ. Lørdag vandt både Søren og Max en sejlads hver.

Søndag blev der startet fra morgenstunden i kraftigere vind. Første sejlads var mere oktoberagtig med 8 sekundmeter og mærkbart lavere temperaturer end om lørdagen. Med aftagende vind hele søndag blev de to sidste sejladser blev sejlet i let vind som om lørdagen. Også søndag gav den nordlige vind udfordringer med et topmærke ude i Øresunds strøm. Samtidig lå slagmærket inde i et område med meget tang. Så det er hermed testet, at når man sejler en contenderjolle igennem en tangklump tyk som et gammelt ryatæppe, så tager det meget af farten.

Fra contenderklassen skal der lyde en stor tak til Hellerup Sejlklub for det gode arrangement.


Contender DM 2018 alle resultater

 
«FørsteForrige12345678910NæsteSidste»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL