Home
SailExtreme 2009 PDF Udskriv Email
Onsdag, 03 Juni 2009 16:09

Endnu en gang havde vi fornøjelsen af at gæste Kerteminde i Pinsen. Det er jo subjektivt, men jeg mener vi nærmede os det perfekte stævne: vi mødes midt i landet, sejler i sol, vind, bølger, forholdsvist varmt vand og i et pænt stort felt (23). Starterne kommer til tiden, banerne ligger lige i øjet og turen på vandet sluttes af med en vild skære tur ind til havnen. Middagen hentes bare i teltet hvorefter man kan se på store, dyre kølbåde, få sig en hotdog eller pandekage og en godnat øl ...der var vist også piger på kajen. Ja, det er hårdt at sejle.

Lørdag nøjes Christoph Homeier med at lave 5 point på 4 sejladser. Vi andre træder høfligt et skridt tilbage for gæsterne. Opskriften ser ud til at være: sikker start, perfekte manøvre, god fart på kryds, følges lidt med feltet og så ellers sejle dobbelt fart på skæring.

Søndag møder Søren halvfuld, træt og forkølet og kommer i tanke om at han skippede sidste sejlads lørdag pga. familie tamtam – så er det jo helt naturligt at fyre 3 første pladser af søndag morgen. Dermed kunne han nå Christoph samlet set hvis han kunne hive endnu en 1. plads hjem i sidste sejlads. Christoph ville det dog anderledes så der blev sejlet lidt matchrace og så måtte de ”nøjes” med 4.+5. plads i den sejlads.

Resultater her.

Mvh. Jens
LAST_UPDATED2
 
Dümmer See 9-10 Maj 2009. PDF Udskriv Email
Mandag, 11 Maj 2009 21:00

Som formand er der visse pligter man må påtage sig.

 En af dem jeg gerne tager på mine skuldre er at deltage i stævner syd for grænsen. Jeg havde forsøgt at lokke andre med, men alle havde andre gøremål. Så fredag eftermiddag drog jeg alene af sted. Efter 7 timers kørsel, der er en del vejarbejde mellem Hamburg og Bremen, nåede jeg frem til Dümmer See, her sad en flok velkendte Contender sejlere i klubhuset, så det blev til en hyggelig snak over et par øl.

Lørdag stod vi op til 4-6 m/sek. Som dog flovede op af dagen. Da første start gik kl. 13.00 var den under 4 m/sek. som blev svagere i løbet af sejladsen, for mit vedkommende gik det op og ned, men jeg sluttede dog på en 11 plads, på en bane der blev afkortet, så vi gik i mål efter den platte lænser.

Jeg må erkende at det med læns i let luft ikke er min stærke side. I anden sejlads kom jeg godt af sted i starten, se billeder, men desværre gik det ikke så godt på anden halvvind, hvor en del både pacerede mig, jeg kom sidst af en klump rundt om bundmærket, andet opkryds og platlænser gav ikke de store forskydninger, efter bundmærket anden gang var der kun et kort kryds til mållinien, her tror jeg nok at jeg fik taget et par både, ender i hvert fald som nr. 17.

Tredje sejlads er den jeg vil betegne som den mest fair, jeg fik en kanon start ved læ mærke, med Chris Ho lidt til luv, kan holde sporet og farten, så da Chris vender og kan gå forand hele feltet vender jeg også, desværre skraller vinden og jeg ender i vindskygge af Chris og kan hverken holde højde og fart, runder topmærket som 7, hvad jeg syntes er ok når man tænker på de øvrige placeringer, på halvvindsbenene kommer Jørg Danemand forbi mig, men han ruller så meget at det ender med en kæntring, synd for ham, på andet kryds tænker jeg at der er bedst at dække dem bagfra af, da der er langt op til bådene foran, så da Jørg og Oliver går til venstre i banen, slår jeg op i midten, hvad jeg kan se at Max også har valgt, jeg må have ramt noget rigtigt, for farten er i hvert fald god, midt på krydset har jeg hentet Chris, Markus og inden topmærket når jeg også at komme foran Jörg Schlienkamp, igen har jeg problemer med farten på lænseren, så Jörg og Chris kommer foran mig, trods meget let vind på det korte kryds mod mål, formår jeg at holde Markus bag mig, så det ender med en 6. Plads. Vel i havn, forsøger jeg med bestikkelse, jeg giver en kasse øl, med den klausul at det kun er til dem som stiller op i Kerteminde, det kan godt være at mit tyske ikke er godt nok, for der blev drukket flere øl en der er tilmeldte til Kerteminde, nå skit vi havde en hyggelig stund.

 

Om aftenen var der spisning i klubhuset med frei bier under spisningen, dette er inkluderet i startpengene som er 20 Euro. Søndag stod vi op til en spejlblank sø, da vejrudsigten stop på stigende temperatur og ingen udsigt til vind, blev stævnet skud af kl. 10.30. Efter præmie uddelingen gik det atter hjem af. Og hvad får man så ud af sådan en weekend ? Ja hyggeligt samvær med 38 andre Contender sejlere, tre gode sejladser, under de forhold der nu er på en sø, bekræftelse på at man ind imellem godt kan have stjerne stunder. At Max er den der sejler hurtigst under disse forhold, også med sit nye Clown sejl. Det overrasker at Jörg Schlienkamp kan være med helt fremme under disse forhold, Markus er en af de nye i kalssen der kan blande sig i toppen.

Se resultater her: http://www.seglerinfo.de/cgi-bin/ergebnis09.cgi?93909105

Se flere foto her: http://picasaweb.google.de/stefanschafft/EnhandwochenendeDummer09100509?feat=directlink

Hilsen Henning

LAST_UPDATED2
 
Artikel fra bådmagasinet om Contender PDF Udskriv Email
Søndag, 10 Maj 2009 00:00

 

Fantastisk artikel om Baadmagasinets redaktør Øyvind Bordal der beskriver hans første tur i Contender Jollen.

Hent den ved at klikke her (kræver Adobe)

LAST_UPDATED2
 
Forår træningssamling. PDF Udskriv Email
Søndag, 12 April 2009 07:53
Årets første contenderarrangement på vandet var træningslejr i Hellerup den 28. og 29. marts. Vanen tror var der et flot fremmøde med ca. 15 både – endda flere udlændinge. Christoph fra Kiel, Neil fra Toronto (ja. Toronto - Neil havde fundet en billig flybillet) plus et par nordtyskere både fra Sønderborg og Århus. Træneren vi havde fået fingre i var Dennis Dengsøe. Vejret var fint lørdag morgen, da vi mødes på havnen, og en god mellembrise blæste på Øresund. Efter den traditionelle briefing på land tog vi på vandet for at træne starter og små baner. Ideen var, at vi havde 2 starter, før vi så fortsatte hele banen rundt på den 3. start. Starterne gik generelt godt lige som banerne. Vi havde 3-6 m/s, at boltre os i, og det blev både til op/ned baner og til baner med slagmærke. På den måde fik vi både trænet skæringen, hvor der er utrolig meget at vinde, og platlænsen. Lige som ved alle vores andre træningssamlinger fik vi optaget video af træningen. Lørdagen blev delt op i to træningspas, så omkring halv et et sejlede vi ind til frokost og efterfølgende evaluering af træningen fra første halvdel. Lørdagens anden træningspas bød på nogenlunde samme vejrforhold som formiddagens. Søndag var der lagt op det den helt store slør/lænsetræning. Med udgangspunkt i evalueringen fra lørdagen skulle vi prøve at være langt mere aggresive end det, der var set lørdag. Som Dennis sagde det: pulsen skal være dobbel op i forhold til på kryds. Nu var der bare det, at vindforholdene drillede lidt. Vi fik godt nok kryds fra havnen og op nord på i noget der lignede trapez - med indlagt vendetræning, men da vi nåede Skovshoved var vinden godt i gang med at forsvinde. Den slørtræning vi fik tilbage til Hellerup var mere listevejr end noget andet. Da vi var tilbage ved Hellerup havn blev det til en masse korte baner igen med starter. Hvis det gik vildt for sig, var der pust på 2 m/s. Alt i alt synes jeg, vi igen fik en god træningslejr. Selvom Dennis ikke tidligere har trænet contenderjolle var hans kritisk bestemt brugbart. Det er altid sjovt at få nye øjne og input på træningen. Videoen fra træningen ligger for søndagens vedkommende på nettet jf. Sørens mail (Youtube). Den del der blev optaget lørdag, er ikke lagt ud endnu. Tak til bestyrelsen for arrangementet. Vi ses forhåbenlig i Kerteminde. Bjarke B. Johnsen
LAST_UPDATED2
 
«FørsteForrige5152535455NæsteSidste»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL