Home ---- Nyheder ---- Forår i contenderklassen
Forår i contenderklassen PDF Udskriv Email
Skrevet af Søren Winther Hansen   
Tirsdag, 22 Maj 2018 19:18

Contenderklassen har i løbet af 14 dage nået at holde både træningssamling og årets første stævne.

Læs med og skulle det give dig lyst til selv at prøve en contenderjolle, begynder vi lige med at fortælle, hvordan du kan prøve en contenderjolle.

 

Prøv en contenderjolle

Den danske contenderklasse har joller til prøvebrug for interesserede nye sejlere. Jollerne ligger i Rødvig, Roskilde. Hellerup og Aarhus.

Alle fire steder er de lokale contendersejlere klar til at hjælpe dig i gang med at sejle i jollen.


Klassen har i de senere år været i fremgang. Derfor er der alle fire steder sejlere på alle niveauer du kan sejle sammen med og tale med om trim og teknik.

Læs mere om prøvejoller i menupunktet "Prøv en contender"


Forårstræning i Aarhus
 

Årets forårstræning blev denne gang sejlet i Aarhus.Hele 14 danske contendersejlere på alle niveauer fra begynder til verdenselite deltog.

Træner var Peter Hansen. En af Peters mange gode evner som træner er, at alle kan lære noget af Peter uanset niveau.

 

Både lørdag og søndag var vinden op til 3-5 meter i sekundet fra sydøst., højt solskin og blå himmel. Søndag morgen svag, så der lavede vi noget andet. Mere herom senere.

 

På vandet lørdag to træningspas afbrudt af frokost. Søndag et træningspas.

Lørdag startede med startøvelser på en kort bane med skæve startlinier. Op-ned - ny tremiutters start etc.

Frokost med diskussion og sparring omkring formiddagens øvelser.

Efter frokost et langt kryds med 30 vendinger på 30 minutter (sådan føltes det i hvert tilfælde) .

Læns med godt med rul. Det er vældig spændende i en contender i en uregelmæssig krapsø, som den der opstår i Aarhusbugten med vind fra øst og sydøst.

Igen debriefing efter træningen med video fra træningen.

Søndagens træning kom sent i gang pga. svag eller ingen vind.

Træningsøvelserne var starter på en kort bane. Formålet var at træne skarpheden i at bedømme pejlingen på linien og timingen af starterne, uanset hvor på linien man starter: luv - midte - læ.. Derfor var vi opdelt i tre grupper efter niveau. Gruppe 1 første start til luv, næste start på midten og tredje start i læ etc. De 2 andre grupper rokerede tilsvarende.

Søndagen sluttede -som det næsten er tradition ved forårstræningssamlingen uanset om det er i Hellerup eller Aarhus-  med en perfekt planetur ind til havnen.


Søndag morgen i vindstille målte vi opsætningen af jollerne. Se jolleopsætning aarhus 5-6 maj 2018

 

52 små videoer fra træningssamlingen

 

Sail extreme 2018 i Kerteminde


Kerteminde Sejlklub afviklede endnu en gang et vellykket jollestævne i pinsen med deltagelse af omkring 500 sejlere i 11 jolleklasser. I år deltog op mod 150 sejlere i optimist A!

I contenderklassen deltog desværre kun 15 joller, hvor vi i de foregående år har været mellem 20 og 30.

Vejret var på mange måder som 14 dage før i Aarhus. Højt solskin, blå himmel og vind fra 2-5 meter i sekundet fra sydøst. Kraftigst lørdag, hvor i hvert tilfælde de lette sejlere til tider var hele nede og hænge i knuden på trapezlinen. Det gav også krapsø, hvor fart og accelleration var vigtigt på kryds på halvvind og læns var det acceptabelt med pump og rul.. Søndag lidt svagere vind og mere fladt vand og næsten ingen sø. Så kunne der skødes mere konstant på kryds. Til gengæld var vinden for svag til at pump og rul var acceptabelt rumskøds. Til feltets ros må det siges, at det kunne vi godt selv administrere uden flagsignaler.

Feltet var reelt delt i 2 felter. Fem af deltagerne er på en god dag og med de rigtige forhold (letvejrssejlere, hårdtvejssejlere, allroundere) i stand til at sejle en top-10 placering hjem ved VM og EM. Resultatlisten viser også, at det i næsten hver sejlads er de samme 5-7 sejlere, der er med fremme i forreste halvdel. Nogen sejladser var denne gruppe pænt langt foran de øvrige, andre sejladser var feltet pænt samlet.

Søren Andreasen, Max Billersbech og Jesper Nielsen tog de trt podieplaceringer i den nævnte rækkefølge.

 

Sail extreme 2018 resultat contenderklassenLAST_UPDATED2