Home ---- Nyheder ---- Søren Andreasen vinder Contender EM 2018
Søren Andreasen vinder Contender EM 2018 PDF Udskriv Email
Skrevet af Søren Winther Hansen   
Fredag, 10 August 2018 20:03

Søren Andreasen vinder efter et meget flot come-back contender EM 2018.

Efter de første to dage førte den lokale Marco Ferrari meget sikkert med tre første pladser og en andenplads

Søren sejlede sig i løbet af de næste dage op i feltet og sluttede de sidste 2 dage som Marco begyndte tre første pladser og en andenplads.

Da Marco sluttede med noget dårlige placeringer vinder Søren relativt sikkert EM med 27 point, foran Marco Ferrari med 35 point og Antonio Lambertini med 58 point.


Europamester 2018: Søren Andreasen


Øvrige danske resultater

Guldfelt

60. Henning Wermuth

Sølvfelt

3 (68) Frank Stigborg

7 (72) Claus Litzínger

20 (85) Torben Bjørnholt

36 (101) Torben Sparre Petersen

Alle resultater Contender EM 2018

 


Torben Sparre Petersen ved EM på Gardasøen


I alt startede 130 jolle til EM 2018

Nr 1-65 efter de første 3 dages kvalifikation sejlede de 2 sidste dage i guldfeltet.

Nr 66-130 sejlede de sidste 2 dage i sølvfeltet.

Placeringerne i parentes i sølvfeltet ovenfor viser den samlede placering ved stævnet.


De 3 første dage blev sejlet som kvalifikationssejladser: blå, gul, grøn og rød ( 2 farver i hver start)


Hver dag 2 starter, planlagt til kl. 13:00 (når Ora’en var startet og vinden vendt fra en nordlig vind til den sydlige Ora.)

De 3 før dage var der jævn til frisk vind nok 5-7 m/s. Stigende i løbet af dagen.


Banen lå komfortabelt umiddelbart syd for sejlklubben. Det tog dog lidt tid at komme derud, fordi vi var mange der skulle benytte det lille slæbested og fordi det tidspunkt vi tog ud ofte var der hvor vinden var ved at vende og der var derfor meget, meget let vind -og varmt at stå i kø og vente på at få båden i vandet.


Strategien for de fleste deltagere var klar for de første 3 dage: styrbord start, over på bagbord og fortsætte indtil man var tæt på klippesiden lidt længere mod sydvest, derefter styrbord hen til topmærket. Vi fik så fornøjelsen af at opleve at vinden rummer lidt og skulle man have forsejlet sig under layline kan man oftest ”redde den”. Alternativt, kan man få lidt rumskødssejlads det sidste stykke og derved opnå betydelig mere fart en de andre.

Slørbenene var lige efter bogen, det samme var læns. Det vil sige at der de første dage var meget fokus på fart i båden.


4. og 5. dagene var vi opdelt i sølv- og guld felt.


Disse dage var der generelt mere let vind og banen blev nu meget mere taktisk og der blev nu byttet en del rundt på placeringerne. Nu var feltet mere spredt ud på opkrydset og både midtbanen og bagbord side blev brugt flittigt.


Generelt var det et rigtigt flot stævne, godt organiseret, med dejlige forhold, service og en rigtig god stemning. Nogen vil måske mene at det var rigeligt varmt. Gardasøen viste sig fra sin bedste side og det lykkedes os at få ”smagt” på både let og mellemluft, -men vi havde ikke rigtigt hård vind på noget tidspunkt.

 

EM 2018 fotos

 

EM 2018  videoLAST_UPDATED2